*

За специални части » За пожарникари » КОСТЮМ ПОЖАРНИКАРСКИ FREE KIVANC

КОСТЮМ ПОЖАРНИКАРСКИ FREE KIVANC

0.00

Боен пожарникарски костюм

Външен плат: Трудногорим 75% Мета арамид , 23% Пара арамид , 2% Антистатична нишка, водоотблъскващ и маслоустойчив, висока химическа устойчивост, цвят тъмносин.

Втори слой: Водоотблъскваща дишаща мембрана спираща влагата, трудногорима и водоустойчива, дишаща ламинирана мембрана от нетъкан текстил.

Трети слой: Подплата топлоизолираща: Слой, спиращ топлината състоящ се от трудногорима вата, капитонирана с хастар от Aramid/Viscose FR

Светлоотразителни ленти: трудно горими.

Велкро: трудногоримо

Конци: трудногорими от мета арамид.

Пожарникарско яке

Яке e от две предни прави платки. В горната дясна част държач за фенер. От горната лява страна има оразмерен на височина джоб за радио-станция, като над него има велкро лента за поставяне на бадж с име. Два предни долни джоба от двете страни на якето, затварящи се с капаци и велкро лента. Висока яка с велкро лента за пристягане. Метален цип „Антипатик“, покрит с широка ветроупорна и трудногорима лента. Ръкави завършващи с ръкавели с отвори за палците, зашити към влагоустойчивата преграда.  В долната си част са оразмерени чрез велкро лента. На ръкавите са пришити тройно рефлектиращи ленти от горната и долната част по цялата им обиколка. От вътрешната част има пришит вътрешен джоб. Якето има пришити подплънки в раменната, гръдната и гръбната зона които да осигурят по добра защита предвид носене на ВДА или аварийно оборудване. В долният край на якето има пришити тройно рефлексни ленти по обиколката му. Такива ленти има пришити в предната и задната част на якето по дължината му.

Пожарникарски Панталон

Панталонът е прав с висока талия и халка за закачане. Регулиране на ширината в ханша чрез велкро система. Тиранти фиксирани  чрез велкро халки, позволяващи подмяната им. Тирантите са регулируеми. Подплатата на панталона е пришита по цялата дължина на панталона. Панталона е с предно закопчаване с цип и велкро система. Пришити страничко към панталона два странични джоба в зоната на бедрата, защитени с капаци и велкро. От външната част на панталона са пришити наколнеки в областа на колента за защита от протриване. На долните ръбове на панталона също са пришита влагоустойчивата преграда. Панталона е с пришити тройно рефлектиращи ленти, позициониращи на 20 см. над ръба на крачола по цялата му обиколка. Всички шевове на панталона са подсилени.

Норми и стандарти:

EN 469: 2006/А1:2007(Xf2, Xr2, Y2, Z2), EN 20471:2012, EN 1149-5:2008, EN 61482-2, EN 342, EN 343, EN 13688

*